Sagt och gjort, igår vankades det privat plättkalas hemma hos Inna och katterna! Jag utgick ifrån dethär receptet, men ändrade på det lite, och i min plättsmet åkte följande saker i:
- 2 dl rågmjöl
- 3 dl havremjölk
- 1 msk socker
- En gnutta salt
- Nåt milligram bakpulver
- Några matskedar jungrukokosolja
Ja, på lappen hade jag skrivit upp grundreceptet, som jag i stort halverade |
Några plättstekningsinstruktioner tänker jag inte ge, för jag suger på att steka plättar, vilket bevisas av att 2 av 5 plättar blev till mojs, se klumparna till höger i bilden... ;) Det var dock goda klumpar! Man blandar helt enkelt allt, och eftersom åtminstone vanlig plättsmet gärna ska stå i kyl en stund lät jag den stå kanske 20 minuter innan jag värmde pannan. Och det blev fina plättar! De är ju dock inte riktigt lika "sega" som vanliga plättar, så de höll ihop lite dåligt åtminstone i början, jag tror det kan vara en idé att göra lite mindre plättar än vanligt. Det finns ju också en typ av ägg-ersättningsprodukt som heter "NoEgg", som man kan ha i plättsmeten och som lär vara riktigt bra, men eftersom den i princip innehåller mest potatisstärkelse och bakpulver + tillsatser, så tycker jag det borde funka lika bra att helt enkelt ha i potatismjöl och bakpulver... ska testas!
Plättarna åt jag med hallonsylt och havregrädde! Och jag var lat och använde matlagnings-havregrädde, ja, för jag iddes inte köpa hem vispbar soyagrädde bara till det här, när jag ändå hade en öppnad tetra Oatly hemma (den svarta förpackningen till vänster, med en avocadolopp på :P).
Bon Appetit!
//Inna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar