Nå, det tog ett tag, men nu har jag äntligen kommit igång :) igår tillredde jag och en god vän sikfiléer i ugn, och även om jag nog inte hiffat dethär hur man ska krydda fisk, så var det riktigt gemytligt och gott! Det blev inte så vackert, så jag har inga foton, men det som det bjöds på var alltså sikfiléer som tillretts i ugn tillsammans med citron, olivolja, vitpeppar, äppel, rödlök och salt, tillsammans med hasselbackspotatis och örtmorotsslantar. Det låter i alla fall rätt smarrigt, eikö? :)
Då jag skulle börja söka recept snokade jag först upp WWF:s finska fiskguide (för den kändes mer relevant än den svenska), och gjorde en lista över de fiskar jag sett att finns tillgängliga i fiskdisken jag tänkt besöka, som fick grönt ljus enligt WWF. På den listan hamnade:
- Abborre
- Gädda
- Sik
- ...och en hel del fisk som jag inte visste om jag skulle hitta, eller kände till ursprunget på.
På listan över "orange fiskar" hamnade följande:
- Alaskasej
- Makrill
- Sej
Väl i butiken var jag förvånad över hur mycket miljövänlig fisk det sist och slutligen fanns, när jag riktigt började kolla. Även om mängden lax också var skrämmande... men, det finns absolut en massa potential för fiskexperiment i Innaköket! Kanske jag nån gång i framtiden till och med vågar mig på att köpa en hel fisk och själv filéa..? Nå, babysteps :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar