MEN, den andra kakan blev testad igår då jag och min Varg kom ur bastun, och jag insåg att jag var sötsnål. Den är superenkel att göra, är helt vegansk (dvs. laktosfri och mjölkfri) och "rawfood" (den ska alltså inte gräddas), och innehåller inte heller tillsatt socker eller något mjöl.
Här kommer receptet (rakt kopierat från den här bloggen - som alltså inte är min systers):
- 10 urkärnade dadlar
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver (obs! inte vaniljsocker!)
- 3.5 dl mandelmjöl
- 3 msk vatten
- 2 msk nötsmör, tex. jordnötssmör
- en nypa salt
Du blandar alltså allting bara, jag tog och klippte dadlarna i bitar före jag lade i dem, och så fick jag ha i lite mer vatten för att få det mixat. Jag använde en stavmixer för att få en jämn smet, och det gick lite kärvt, men det blev ändå bra.
![]() |
Foto från bloggen jag snodde länken från |
Sen trycker du ner smeten i en form (jag använde en frysburk i plast), och sätter in den i frysen, där den ska stå åtminstone en timme. Sen äter du den tillsammans med glass eller grädde eller kvark eller nåt annat mumsigt, och gärna hallon eller andra bär! Den är väldigt maffig, och smakar mörk mörk choklad, tycker jag. Aldrig skulle man tro att den inte innehöll socker eller mjöl alls! Eller ja, dadlarna är ju mest socker, men det är ju åtminstone naturligt sådant. Och kalorifri är den ju absolut inte, mycket nötter och så, men bara nyttiga fetter än en gång! Jag och varg åt den till frukost tillsammans med Oatlys havreglass och tinade hallon ;)
Try it!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar